Optoma’s UHZ65 eindelijk binnen!

Na een heel lange wachttijd heb ik eindelijk de Optoma UHZ65 in actie kunnen zien in onze showroom! Optoma’s versie van DLP laser met 4K biedt een premium zwarte behuizing en Optoma’s beeldverwerkingsalgoritmes.

Bovenstaande plaatjes zijn alvast een sneakpeek uit mijn aankomende review (waarschijnlijk +/- een weekje). Ik kan alvast de volgende zaken verklappen:

Lichtopbrengst
Zoals de Acer VL7860 ook heeft: énorme lichtopbrengst! Op “Cinema” modus en met de mooiste kleuren, gedraagt hij zich nog heel behoorlijk (ik denk +/- 1700-2000 ANSI Lumen) in onze compleet zwarte showroom. Maar op “Bright” modus haalt hij makkelijk de 3.000+ ANSI Lumen, en dat met een énorm contrast en echt goede kleuren (wel overdreven, maar voor de helderste modus maakt dit niet uit). Voor donkere omgevingen heb je hier natuurlijk weinig aan, maar voor heldere omgevingen (zoals woonkamers e.d.) uiteraard héél veel!

Bewegingen
Uitgerust met Optoma’s PureMotion frame interpolation techniek, zijn de bewegingen echt serieus goed. Ook met PureMotion uit is er weinig op aan te merken.

Regenboogeffect
Door de enorme lichtopbrengst is het regenboogeffect iets meer te zien dan bij de meeste beamers. In zijn “Cinema” modus voor donkere ruimtes wordt dit tot het minimum beperkt. In heldere ruimtes is regenboogeffect sowieso bijna niet te zien. Het is echter niet een beamer die ik aanraad voor iemand die er echt gevoelig voor is.

HDR
WOW! Het probleem bij HDR is en blijft de hoeveelheid licht die beamers kunnen geven. Optoma heeft dit probleem bij de UHZ65 aangepakt zowel door hun nieuwste HDR algoritmes als door de enorme lichtopbrengst van de UHZ65. De highlights zijn enorm helder en alle zwartdetails blijven zichtbaar.

De Optoma UHZ65 is vanaf nu in onze Home-Cinema showroom te zien en ligt op voorraad in IJsselstein!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s