Epson’s nieuwe woonkamer serie (EH-TW6700 en EH-TW6800)

Epson heeft hun nieuwste woonkamer serie projectoren onthuld: de EH-TW6700 en de EH-TW6800. Ze hebben er zelf nog geen nieuwsbericht over geschreven, maar deze komt snel.

Wat ik qua foto’s al heb gezien, is het praktisch dezelfde behuizing als de Epson EH-TW6600, maar dan in het wit. Het zou kunnen dat er ook nog een W-versie (wireless) uitkomt, maar daar heb ik helaas nog geen definitieve informatie over.

Waarom ben ik hier enthousiast over?

Je zou zeggen dat ik – aangezien ik hele dagen doorbreng in een showroom met €5000+ beamers – alleen nog maar echt enthousiast kan worden van 4K E-Shift of de allerhoogste contrastwaardes (zoals de nieuwste Epson serie, de EH-TW7300, EH-TW9300 en de EH-TW9300W), maar zelf vindt ik de klasses daaronder óók enorm belangrijk! Je kunt als beamer-enthousiasteling natuurlijk prima alleen denken aan het duurste spul, maar mij gaat het er toch om dat de mensen zonder ‘bat-cave’ ook een mooie projectie in hun woonkamer kunnen maken.

Zelf was ik al enorm fan van de voorganger van de EH-TW6700 en de EH-TW6800 (de EH-TW6600). Dit was een model met een enorm goeie lens voor de prijs, mét lensshift (niet heel veel, helaas), bijbehorende scherpte én een hele hoop lichtopbrengst. Was hij qua kleur perfect afgesteld? Had hij perfect contrast? Nee, op beiden helaas niet. Máár, in een normale woonkamer doet hij het perfect door de enorme lichtopbrengst. En dát is één van de belangrijkste segmenten, en waar beamers nog een inhaalslag t.o.v. TV’s hebben!

Wat is het verschil tussen deze twee beamers?

De EH-TW6700 is de echte opvolger van de EH-TW6600 en biedt met 3.000 ANSI Lumen tot wel 20% meer licht dan zijn voorganger! De nieuwe 3LCD chips die worden gebruikt, zouden ook tot een beter resultaat moeten leiden. Misschien wel het leukste: hij is nu ook eindelijk in het wit.
Waarschijnlijk zal deze verschijnen voor +/- €1.300,- incl. BTW

De EH-TW6800 is de versie voor de wat donkerdere ruimtes. Met betere 3LCD chips die zijn afgesteld op kleur-kwaliteit i.p.v. lichtopbrengst. Desondanks geeft Epson ‘m 2.700 ANSI Lumen mee, en een contrastwaarde van 120.000:1 .
Waarschijnlijk zal deze verschijnen voor +/- €1.900,- incl. BTW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s